Restaurering

At restaurere er, at bevare det gamle så meget som muligt. Hvis et gammelt stykke træ, er beskadiget af eksempelvis råd, så udluser man med et nyt stykke træ i tilsvarende kvalitet.

At renovere er, at gøre noget gammelt nyt. Hvis man renoverer, udskifter man vinduet eller sætter et nyt køkken op. Ved restaurering ville man typisk bevare det gamle køkken eller de gamle vinduer.

Restaurering af feks.vinduer i stedet for nye har mange fordele. Forsøg har vist, at en restaurering både hvad angår arkitektonisk tilpasning, vedligeholdelsesomkostninger og totaløkonomi, repræsenterer et bedre valg for ældre ejendomme, end tilsvarende nye termovinduer af træ.

Nye vinduer af træ, plastik eller træ-alu, har en gennemsnitsholdbarhed på 25-30 år, hvilket kun har en tiendedel af den levetid gamle restaureret vinduer i kernetræ.

I forhold til energibesparelser viser målingerne at et restaureret vindue med koblet eller forsatsramme er en smule bedre end tilsvarende nye termovinduer af træ.

Vi rådgiver også gerne vedr. beslag, farvevalg, isolering mv.

Vi har løst opgaver på offentlige og fredede bygninger, for bla. Forsvarets Bygningstjeneste, Slots- og Ejendomsstyrelsen. Vores erfaring strækker vidt og ingen opgave er for stor eller lille.